Blogi‎ > ‎

Luukku 11 - elämää aknen kanssa

lähettänyt Hilla Helsinki 11.12.2016 klo 2.24   [ 11.12.2016 klo 3.41 päivitetty ]
Olen joskus miettinyt, että jokainen nainen on kaunis silloin, kun hänellä on terve iho. Ajatus juontaa juurensa omiin iho-ongelmiini, jotka jatkuivat 17 vuoden ajan. Kosmetologikouluun pyrin aikoinani viimeisenä toivonani selättää tämä vaikea-asteinen akne. Muistan aiemmat kosmetologikäyntini, joita varjosti aina häpeä. Yritin pukeutua selkeisiin, yksivärisiin vaatteisiin, joiden toivoin rauhoittavan kokonaisuutta, kun kasvoni olivat kirkuvan punoittavat ja kirjavat. Hoitolalle saavuttuani kävin mielessäni Jaakobin painia siitä, kehtaanko edes käydä ovesta sisään. Vastaanotto oli vaihtelevaa: jotkut kauhistelivat, toiset etsivät hyviä puolia. Yleensä se kehuivat silmäni (ihmekös, ne olivatkin ainoa aknelta säästynyt kohta). Todellista rohkeutta vaati kuitenkin vasta hoitolasta poistuminen. Kerran pahin pelkoni toteutui ja työkaveri ajoi ohitseni autolla. Seuraavana päivänä hän tiedusteli, miksi olin kohdatessamme ollut niin ”sairaan näköinen”. Opinkin nopeasti varaamaan kosmetologille vain ilta-aikoja ja käymään hoidoissa ainoastaan talvisin.
Työ sairaanhoitajana oli armotonta: milloin minun epäiltiin olevan epähygieeninen sairauteni vuoksi, välillä hämmästeltiin miten olen ylipäätään saanut töitä. Sen ymmärsi, kun kyseessä oli sairaala, mutta sattui se silti. Ainoa onneni oli, että pari vuosikymmentä sitten maailma ei muilta osin ollut ihan niin irrelevantilla tavalla ulkonäkökeskeinen kuin nyt. Mutta arvosteltiinpa tai ei; kun kasvojen iho on sairas ja kasvonpiirteet jo hämärtyvät epäpuhtauksien alle, vaikuttaa se itsevarmuuteen ja itsetuntoon. Eikä se kerro ihmisen pinnallisuudesta: ulkonäöllä on ollut merkitystä kautta historian. Uskaltaisin sanoa, että tämänkin tuskan ymmärtää yleensä vain se, joka on itse siitä kärsinyt.
Kosmetologikoulun oppien ja luonnonkosmetiikan hellän ihonhoidon myötä olen saanut kasvoni parempaan kuntoon kuin koskaan. Tie on ollut pitkä, mutta tuloksellinen. Kauniiksi ihoani ei voi sanoa: arvet kertovat tarinaansa aiemmasta elämästä. Mutta enää iho ei ole sairas. Rohkaistuin jopa siirtymään kosmetologin ammattiin, kun löysin Kauneushoitola Hillan: täällä käytetään juuri niitä turvallisia, suomalaisia tuotteita, jotka johtivat omaan parantumiseeni. Toivotankin tervetulleiksi Hillaan myös teidät, jotka tällä hetkellä kamppailette tukkeutuneen, ehkä jopa akneihon, kanssa. Minä todella tiedän miltä se tuntuu.

Joulutarjous! Tule vielä ennen joulua Heidille hoitoon, saat sen -10%. Koskee uusia varauksia, ei kuukauden tarjouksia. Mainitse tarjous varausta tehdessäsi www.varaaheti.fi/hilla. Tervetuloa!

Aurinkoista sunnuntaita toivotellen,
Heidi
Comments