Blogi‎ > ‎

Probioottista ihonhoitoa Hillassa

lähettänyt Minna Monthan 28.3.2017 klo 11.09   [ päivittänyt 29.3.2017 klo 7.58 Hilla Helsinki ]


Olin taannoin Naviter Oy:n koulutuksessa, jossa Laurea-ammattikorkeakoulun lehtori ja oman väitöskirjansa proteiineista ja probiooteista tehnyt Marjo Poutanen oli puhumassa prebiooteista ihonhoidossa.
Probiooteista, kuten maitohappobakteereista, on puhuttua pitkään suoliston hyvinvointiin liittyen esimerkiksi antibioottikuurin aikana. Itse olen päässyt vuosikausia vaivanneista vatsakivuista (ja myös allergioista) päivittäisillä probiooteilla. Suolisto ja iho ovat samaa kokonaisuutta, joten uskon sisäisesti nautittavien probioottien tehon näkyvän myös ihossa. Asiaa onkin tutkittu paljon maailmalla sekä kehon että ihon näkövinkkeleistä.

Mitä tarkoittaa probioottinen ihonhoito? Mitä ovat prebiootit? 

Probiootit ovat hyviksiä taistelussa pahiksia vastaan. Tällainen taistelu voi olla esimerkiksi ihotulehdus. Jotta hyvikset eli hyvät mikrobit voittavat huonot mikrobit, hyvikset tarvitsevat ruokaa eli prebiootteja vahvistuakseen. Hyvä esimerkki on palovamma, jossa jyllää tulehdus. On tutkittu, että kun palovammaan laitetaan prebiootteja tarpeeksi kauan tarpeeksi suurella pitoisuudella, ihon omat hyvis-mikrobit voittavat taistelun ja tulehdus laantuu. Samanlaista tutkimusta on tehty esimerkiksi akneen liittyen. Hormonaalisiin seikkoihin ei voida vaikuttaa ihon läpi, mutta tulehdusta voidaan hillitä prebiooteilla. Akneen kannattaakin kokeilla sisäisesti nautittavia probiootteja, jotta elimistön vastustuskyky paranisi.

Prebiootit auttavat siis meidän omia, hyviä mikrobeja lisääntymään, jotta huonot mikrobit eli pahikset eivät ottaisi valtaa. Suurin osa iholla esiintyvistä pahiksista on vierasperäisistä lähteistä eli ne ovat vain kylässä. Ihollesi tulee pahiksia esimerkiksi, kun kosketat oven kahvaa tai kun joku aivastaa sinua päin. Nuo pahikset yrittävät järkyttää ihon omaa tasapainoa. Tasapainon heikkeneminen näkyy kuivuutena, kutinana, tulehduksina ja ikääntymisenä. Jos olet atoopikko, suosittelen ottamaan käyttöön probiootit sisäisesti ja prebiootit ulkoisesti. Näin olen itsekin atoopikkona tehnyt. Prebiootit ovat myös anti-agea parhaimmillaan, koska ne auttavat ihosoluja taistelemaan vapaita happiradikaaleja vastaan.Markkinoilla on nykyään jo useita tuotemerkkejä, joissa on hyödynnetty prebiootteja. Nyt myös meidän ihanissa, kotimaisissa EKOPHARMA Helsinki - ja BTB13-tuotesarjoissa on käytetty inuliini-prebioottia, jota saadaan sikurijuurikkaasta. Tuotteistamme, jotka sisältävät kotimaisia marjoja ja BTB13-yhdistettä, on oikeasti apua iholle. Tervetuloa mihin tahansa Hillan kasvohoitoon - teemme siitä aina tehokkaan, prebiotteja sisältävän marjahoidon sinun ihotyyppisi mukaan.

Kerromme aiheesta lisää Hillan 3-vuotissynttäreillä ensi viikolla. Tervetuloa juhlistamaan leikki-ikäistä hoitolaa perjantaina 7.4. klo 14–19! <3

Aurinkoterkuin,
Minna
Comments