Blogi‎ > ‎

Talvinen taistelu pintakuivuutta vastaan - kuorinta ja kosteutus

lähettänyt Hilla Helsinki 18.1.2018 klo 16.53   [ 18.1.2018 klo 16.56 päivitetty ]

Pakkasten tultua tänne Helsinkiin, ovat asiakkaamme hakeutuneet kasvohoitoon kiristelevän ihon vuoksi, joka huutaa kosteutta, mutta ei meinaa ottaa sitä vastaan, eli tuotteet vain pyörivät iholla. Tämä johtuu viiman ja kuivan sisäilman aiheuttamasta ihon pintakuivuudesta. Sen taltuttamiseksi on kaksi keinoa - kuorinta ja hyvä kasvovesi. <3 

Kuorinta poistaa ihon pinnalta solukkoa, joka estää kosteutta ja öljyjä imeytymästä ihoon. Se myös hankaloittaa talin pääsyä ihosta ulos, jolloin seurauksena pintaan ilmestyy pieniä tukkeumia ja mustapäitä. Kuori ihoa kerran viikossa hellävaraisella kuorinnalla ja parannat tuotteiden imeytyvyyttä huimasti. Jos ihossa on tukkeumia, voit tehdä paikallisesti kuorintaa useammin kuin kerran viikossa.

Toinen tuote mikä on avuksi pintakuivuuden taltuttamisessa, tuotteiden imeytymisessä ja kosteutuksessa on kasvovesi. Tuote, jonka olemme pitkään mieltäneet puhdistustuotteeksi, onkin oikeasti ihosi tärkein hoitotuote. Taputtele kasvovettä kerros, kaksi, kolme... huomaat kuinka muut tuotteet imeytyvät ihoon hetkessä ja kuinka kasvovesi tekee ihosta kimmoisan. Kiristelevä tunne häviää ja poskien punoitus rauhoittuu kun iho ei ole ärtynyt. Talvisaikaan kasvovedessä ei mielestämme tulisi olla alkoholia, koska se kuivattaa ihoa.

Lopuksi palaamme vielä ihon kosteuttamiseen. Ajattele näin: jos sinulla on jano, juot vettä, et öljyjä. Sama juttu ihon kanssa. Jos ihosi on kiristävä, kutiseva, janoisen oloinen, anna sille vesipitoisia tuotteita (geelit, fluidit, seerumit ja kasvovesi). Kosteutta = vesimäisiä aineita voit laittaa ihoon useamman kerroksen. Öljymäiset tuotteet taas auttavat kosteutta pysymään ihossa, koska mm. kuiva sisäilmamme haihduttaa sitä pois. Tarvitset siis iholle sekä janojuomaa (vesipitoisia tuotteita) että tuotteita, jotka eivät päästä vettä ulos ihosta (öljyt). Tämän vuoksi kasvovesi laitetaan iholle ensin, sen jälkeen seerumi ja sitten öljy/kasvovoide. Anna iholle aina enemmän vettä kuin öljyjä ja jos se tuntuu kiristävältä, lisää ensin esim. kasvoveden määrää, eli taputtele iholle useampi kerros, ja mieti vasta sitten öljyisemmän tuotteen ostoa.

Toivottavasti saat vinkeistämme apua talvi-ihon hoitoon. Ihania ihonhoitohetkiä! <3 
Comments